رونمایی از ربات جراح سینا در نمایشگاه پژوهش و فناوری و نصب نمونه آموزشی آن در مرکز آموزش مهارتهای جراحی بیمارستان آموزشی ژنو سوئیس (HUG)

رونمایی از ربات جراح سینا در نمایشگاه پژوهش و فناوری و نصب نمونه آموزشی آن در مرکز آموزش مهارتهای جراحی بیمارستان آموزشی ژنو سوئیس HUG

نمونه جدید ربات جراح ایرانی به نام سینا (مدل فِلِکس) برای نخستین بار در روز سه شنبه، مورخ 4 دی ماه 97، در نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران همزمان با نمایشگاه پژوهش و فناوری، واقع در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران رونمایی شد.

این ربات جراح قادر است در جراحی های قفسه سینه و حفره شکمی مورد استفاده قرار گیرد. از مزایای آن می توان به افزایش دقت جراحی، عدم وجود شکاف عمیق در حین جراحی در بدن بیمار، خونریزی کمتر، بهبود سریع تر و دوره نقاهت کوتاه تر بیمار اشاره کرد. همچنین با وجود این ربات، جراح  نیاز به پوشیدن لباس استریل جهت انجام عمل را ندارد و می تواند بدون قرار گرفتن در اتاق جراحی و به دور از گازهای بیهوشی و عفونت های خطرناک به کار خود بپردازد.

گفتنی است، قرار است تا شش ماه آینده دو دستگاه از این ربات جراح در بیمارستانهای شریعتی و سینا جهت مقاصد آموزشی و یادگیری دانشجویان رشته های جراحی با  تست بر روی حیوانات مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین امید است تا این دستگاه پس از طی مراحل فنی و تست های اولیه بر روی حیوانات و گرفتن مجوز های لازم به عرصه بالینی وارد شود.

لازم به ذکر است، ربات جراح ایرانی (سینا) رقیب ربات جراح آمریکایی( داوینچی) می باشد و در اداره ثبت اختراعات آمریکا نیز به تایید و ثبت رسیده است.

این ربات جراح توسط گروهی از متخصصین جوان در مرکز تحقیقات فناوریهای بیومدیکل و رباتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران واقع در بیمارستان امام خمینی (ره) به سرپرستی آقای دکتر علیرضا میر باقری، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر عامل شرکت دانش بنیان نوآوران رباتیک و پزشکی سینا پس از طی فرایند 15 ساله تحقیق و توسعه بنیادین، طراحی و مورد بهره برداری قرا گرفته است.

همچنین این ربات جراح در سطح بین­المللی نیز بسیار مورد توجه بوده و نظر سرمایه گذاران بین­المللی زیادی را به خود جلب نموده است. به لحاظ سطح فناوری ایجاد شده در این حوزه نیز بسیاری از متخصصان بین المللی به ویژه متخصصان دانشگاه EPFL سوئیس در شهر لوزان بارها از آزمایشگاه جراحی رباتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران که مهد ربات جراح سینا بوده است بازدید کرده اند و طی یک برنامه همکاری مشترک و جاری، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد خود را برای طی دوره های شش ماهه کارآموزی و انجام پایان نامه های تحقیقاتی خود با پشتوانه فنی شرکت سینا به دانشگاه علوم پزشکی تهران اعزام نموده اند. این همکاری تا جایی پیش رفته که قرار است با تربیت متخصصین سوئیسی در تهران به منظور ایجاد توانمندی انجام پشتیبانی فنی این سامانه در کشور سوئیس، یک دستگاه از نمونه آموزشی ربات جراح سینا در مرکز آموزش مهارتهای جراحی بیمارستان آموزشی ژنو (HUG) نصب و برای آموزش تکنیکهای جراحی رباتیک در کشور سوئیس مورد بهره برداری قرار گیرد.

 امید است همت و تلاش متخصصین جوان کشور از یک سو و توجه و حمایت مسئولین از سوی دیگر، باعث رشد و ارتقای هرچه سریعتر این فناوری بومی در کشور و در سطح بین المللی شود.

 برای به اشتراک گذاشتن این مطب در شبکه های اجتماعی از لینک های زیر استفاده کنید: